Behöver du en akuttandläkare i Stockholm?

akuttandläkare i stockholm

Det finns många besvär med tänderna som kan dyka upp plötsligt eller starkt. Lider du av tandvärk eller olyckligtvis har slagit ut en tand? Kanske tappat en lagning eller upplever svullnad i munnen? Då kanske du behöver en akuttandläkare i Stockholm. 

Tandvärk

Att gå omkring med tandvärk kan vara mycket plågsamt, nästan olidligt. Värken kan bero på många saker som till exempel inflammation, visdomständer som bryter fram, akuta kariesangrepp, tappade eller lösa fyllningar samt problem med att kronor och implantat känns lösa. Vad som orsakar tandvärken i just ditt fall är svårt att avgöra själv och du behöver därför bli undersökt av en tandläkare.

Plågas du av långvarig tandvärk i någon form är det bästa att söka vård så fort som möjligt. Värken är ingenting som kommer att bli bättre av sig själv utan istället värre. Skulle tandvärken försvinna ska du ändå behålla din bokade tid, den kommer förmodligen tillbaka. Boka online – få tid direkt.

Utslagen tand eller tandbit

Fallolyckor eller misshandel är två saker som kan leda till att en tand, eller en bit av den, slås ut. Om detta händer bör du söka akut tandvård. På väg till tandläkaren är det bästa att förvara tanden på plats i munnen eller i ett glas mjölk. Om den är smutsig sköljer du av den först.

Ju snabbare du söker vård desto större är chansen att tandläkaren lyckas sätta tillbaka tanden eller tandbiten.

Infektion

Om du ramlar eller får ett slag på tanden är det inte alltid den slås ut eller går sönder. Skador kan ha uppstått även om de inte syns utanpå. Det du bör vara uppmärksam på är om tanden ändrar färg.

En grå tand är tecken på skada eller infektion. Genom att söka akut tandvård kan röntgen hjälpa till att bedöma skadan.

Svåra ilningar

Besväras du av ordentliga ilningar efter intag av mat och dryck är det anledning att boka en akuttid hos tandläkaren. Det kan bero på flera saker, till exempel tidigt symptom på ett kariesangrepp, så kallat hål i tanden. Detta vill man behandla snabbt så att skadan inte förvärras.

Svullnad

Lider du av svullnad i munnen eller runt en enskild tand kan det bero på inflammation. Något som i sin tur kan bero på oupptäckt karies. Sätts inte behandling in finns risken att inflammationen sprider sig till käkarna och ge molande värk. Boka därför en akuttid så snart som möjligt så att en tandläkare kan titta på det.

Ömmande tand

Om det ömmar i en eller flera tänder när du tuggar är det en varningssignal om att något inte står rätt till.

Akuttandläkare i Stockholm

Olyckan kan vara framme när som helst och tandvärk kan komma helt utan förvarning. Aqua Dental vet hur viktigt det är att få hjälp snabbt. Därför erbjuder vi akut tandvård i Stockholm 365 dagar om året med generösa öppettider. 

Boka tid online

  • Boka smidigt online - få en tid på en gång
  • Slipp långa väntetider 
  • Få all hjälp direkt 
  • Öppet 365 dagar om året

Kontakta oss

Kontakta Aqua Dental för att få veta mer om våra behandlingar.

Aqua Dental - Expressen
Vasagatan 12
Aqua Dental - Farsta
Farsta Torg 25
Aqua Dental - Hammarby Sjöstad
Lugnets Allé 10
Aqua Dental - Kista
Danmarksgatan 46
Aqua Dental - Kungsholmen
Norr Mälarstrand 62
Aqua Dental - Mood
Norrlandsgatan 13
Aqua Dental - Mörby
Mörby Centrum
Aqua Dental - Nacka
Forumvägen 32
Aqua Dental - Odenplan
Dalagatan 42
Aqua Dental - Sollentuna
Sollentuna Centrum
Aqua Dental - Täby
Täby Centrum
Aqua Dental - Vasastan
Saltmätargatan 22
Aqua Dental - Östermalm
Sturegatan 48
Aqua Dental - Narkoskliniken
Rålambsvägen 10A-10B

 

Kontakta Aqua Dental

010-188 00 00
servicecenter@aquadental.se

Vill du boka en akuttid?

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.